Postup přípravy receptu Srnčí roláda s hříbky:
Z odblaněného masa připravíme plát asi 2 cm silný, osolíme, opepříme. Slaninu na náplň nakrájíme nadrobno, rozškvaříme a zpěníme na ní pokrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Směsí potřeme plát masa, stočíme a zavážeme provázkem. Roládu na rozehřátém sádle opečeme ze všech stran a podlijeme vývarem nebo vodou. Za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání zvolna pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Nakonec přidáme zakysanou smetanou a jen prohřejeme. Omáčku procedíme a doplníme nakrájenou petrželkou.