Postup přípravy receptu Srnčí sekaná:
Zvěřinu velmi jemně umeleme, přidáme ve vodě namočenou a vymačkanou housku, utřené sardele, vejce, osolíme, okořeníme mírně zázvorem, jalovcem a hřebíčkem. Z propracované hmoty uděláme podlouhlou šišku, uprostřed, podél i kolmo vytlačíme žlábek a do něho vtlačíme proužky slaniny. Na pekáč dáme pokrájenou cibuli a zeleninu a odusíme je na másle se zbylými odřezky zvěřiny. Šišku vložíme do pekáče a mírně ji pečeme, podléváme polévkou, později ji přikryjeme pomaštěným papírem, aby neokorala, a často podléváme. Když je šiška dopečena, vyjmeme ji ze šťávy, šťávu procedíme, zaprášíme moukou a zalijeme bílým nebo červeným vínem. Šišku ozdobíme proužky slaniny.