Postup přípravy receptu Srnčí svíčková s ostružinami:
Troubu předehřejeme na 180°C, srnčí svíčkovou omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a pečeme 10 - 15 minut. Mezitím na kostky pokrájíme dýni a přebereme ostružiny. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na dílky. Rozehřejeme trochu oleje a máslo, přidáme cibuli a dýni a opékáme 6 - 8 minut. Vmícháme dýňová semena, majoránku a ostružiny a krátce ohřejeme, osolíme a opepříme.
Maso vyjmeme z pekáče a udržujeme teplé. Výpek uvedeme do varu, škrob rozmícháme v troše studené vody, přidáme k výpeku a za stálého míchání povaříme. Vmícháme smetanu a omáčku, podle potřeby osolíme a opepříme. Svíčkovou nakrájíme na plátky a spolu s omáčkou a ostatními přísadami rozdělíme na talíře a podáváme.