Použité suroviny receptu Srnčí tournedo pod ořechovou krustou s dušenými jablky a hruškami:
600 g srnčí kýty
| 80 g vlašských ořechů
| 80 g másla
| 20 g strouhanky
| 30 g oleje
| 2 snítky tymiánu
| čerstvě mletý pepř, sůl
| dušená jablka s hruškami:
| 400 g jablek
| 400 g hrušek
| 100 g jablkových povidel
| 80 g másla
| 8 hřebíčků
| 2 kousky celé skořice
| 40 ml myslivce
| 100 ml bílého vína
| 50 g medu
Postup přípravy receptu Srnčí tournedo pod ořechovou krustou s dušenými jablky a hruškami:
Srnčí nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme a posypme tymiánem (pokud máme sušený, dobře jej mezi prsty rozmělníme), tymián smícháme s olejem a maso jím potřeme. Necháme odležet nejlépe přes noc. Poté rozpálíme pánev a maso na něm z obou stran dopékáme.
Mezitím si smíchám sekané ořechy, máslo a strouhanku. Maso na rozpálené pánvi s pár kapkami oleje opékáme, poté na porce masa navršíme ořechovou směs. Plamen zmírníme, překryjeme pánev poklicí a pozvolna dopékáme.
Fotky receptu Srnčí tournedo pod ořechovou krustou s dušenými jablky a hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!