2,5 dl světlého piva
| 1 husa
| sůl
| 1-2 lžíce zázvoru
| 1/2 l masového vývaru z drobů
Postup přípravy receptu Staročeská husa:
Husu očistíme, vykucháme, zevnitř i z vrchu důkladně osolíme a potřeme zázvorem.
Na pekáči ji položíme prsíčky dolů, podlijeme nejlépe vývarem z drobů a pod pokličkou dusíme asi půl hodiny. Potom ji obrátíme a opět zakrytou dusíme stejnou dobu.
Až po odkrytí ji pečeme v předehřáté troubě asi na 180°C dozlatova, přičemž ji poléváme vypečenou šťávou a pivem. Během pečení husu několikrát obrátíme a na závěr zprudka dopečeme.
Fotky receptu Staročeská husa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!