Použité suroviny receptu Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě:
1,5 kg vykostěné vepřové pečeně
| 1 lžíce rostlinného oleje
| 1 lžíce mletého zázvoru
| 2 lžičky drceného mletého kmínu
| sůl
| 250 + 250 ml světlého piva (na marinování a na podlévání)
| 1 lžíce sádla
| 3 - 6 cibulí
Postup přípravy receptu Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě:
Omyté a osušené maso vložte do vhodné nádoby, osolte, posypte zázvorem, kmínem a přelijte olejem i pivem. Uložte na chladné místo a několik hodin marinujte; maso jednou otočte. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140˚C. Maso vyjměte z marinády a osušte kuchyňským papírem. V troubě v pekáčku rozehřejte sádlo a ze všech stran na něm opečte vepřové společně s cibulí. Maso dejte do pekáčku, přelijte marinádou a hodinu až hodinu a půl pečte. Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte pivem. Hotovou pečeni nakrájejte přes vlákno na plátky a přelijte vypečenou šťávou.
Fotky receptu Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!