Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.03. 2025
Dnes má svátek Eduard
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Staročeský bác

fotka Staročeský bác
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 85 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Staročeský bác:

3 kostky droždí  | 100 ml vlažné vody  | 1 kg brambor  | 600 g hrubé mouky  | 2 vejce  | 150 g slaniny nebo uzeného bůčku  | 250 g sádla  | 50 g strouhanky na vysypání pekáče  | 2 paličky česneku  |  majoránka  |  pepř  |  sůl

Postup přípravy receptu Staročeský bác:

Dávka na plech 20 x 25 cm. Doba přípravy: 85 minut (mimo kynutí)

Postup:
Do větší mísy vlijeme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí, lehce poprášíme moukou a necháme vykynout.

Brambory oloupeme, nastrouháme na nejjemnějším struhadle nebo rozmixujeme. Přidáme vejce, sůl, mouku, nakrájenou uzeninu, trošku teplého sádla, koření a kvásek. Směs promícháme a necháme vykynout ještě asi půl hodiny.

Vymažeme pekáč sádlem a vysypeme strouhankou, vlijeme nakynutou směs, polijeme teplým sádlem a dáme do studené trouby.

Zapneme pečení na 180 °C a pečeme do růžova asi hodinu (podle výšky těsta). Upečený bác necháme chvíli zchládnout, jinak se při krájení srazí. Podáváme se salátem z kysaného zelí nebo okurkou.


Fotky receptu Staročeský bác:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Staročeský bác
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !