Postup přípravy receptu Staročeský guláš se špekovým knedlíkem a smaženou cibulkou:
Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na kostičky. Cibuli spolu s kmínem osmahneme dozlatova. Přidáme maso a restujeme asi 10 min., přidáme protlak a znovu restujeme asi 5 min. Zasypeme sladkou paprikou, solí a pepřem, krátce zamícháme a zalijeme vodou. Pod pokličkou vaříme doměkka. Na pánvičce rozpálíme 0,5 dcl oleje, zasypeme hladkou moukou a orestujeme. Jíšku vlijeme do omáčky s uvařeným hovězím masem a krátce povaříme. Dochutíme nastrouhaným česnekem, připraveným kořením a majoránkou. V další misce smícháme na kolečka nakrájenou cibuli s hladkou moukou a osmažíme v čistém a rozpáleném oleji dozlatova. Staročeský guláš podáváme se špekovým knedlíkem a s kolečky smažené cibulky.