Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.12. 2025
Dnes má svátek Albína
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Staročeský trhanec s ořechy

fotka Staročeský trhanec s ořechy
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu Staročeský trhanec s ořechy:

0.5 litru mléka  | 250 g hladké mouky  | 5 ks žloutků  | 5 ks ušlehaných bílků ve sníh  | 50 g cukru  | 50 g mandlí/ vlašských ořechů  | 50 g máslo  | sůl  | vanilkový cukr

Postup přípravy receptu Staročeský trhanec s ořechy:

Mléko, mouku a žloutky smícháme a přidáme špetku soli a vanilkový cukr. Pak do těsta opatrně vmíchámě sníh. Na pánvi rozpustíme máslo, nalejeme na ně připravenou hmotu, posypeme ořechy. Opečeme dozlatova po obou stranách, poté vzniklou omeletu roztrháme na kusy kuchyňskou obracečkou. Nakonec pocukrujeme trhance a necháme v pánvi zkaramelizovat. Dala jsem ten recept do vánočního cukroví, protože ho doma dělávám na vánoce, ale je to vhodné i jako moučník nebo sladké jídlo:-)


Fotky receptu Staročeský trhanec s ořechy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Staročeský trhanec s ořechy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !