500 g vepřové panenky
| sklenice kysaného zelí
| 200 g slaniny
| 200 g klobásek
| 1 pórek
| 1-2 cibule
| 2 dl piva
| kelímek smetany
| dle chuti zázvor
| dle chuti kmín
| dle chuti cukr
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Staropražská panenka:
Nejprve podélně prořízneme maso a do vzniklé kapsy vetkneme nakrájenou klobásu a nakrájený pórek. Panenku osolíme a okořeníme trochou mletého zázvoru. Na pánvi rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu a maso na ní opečeme. Přidáme nakrájenou cibulku, mletý kmín a necháme zpěnit. Přikryjeme poklicí, po chvílce otáčíme. Přidáme kyselé zelí, přisladíme špetkou cukru a zalijeme pivem. Dusíme doměkka. Maso vyjmeme, zelí zjemníme smetanou a rovnoměrně je rozprostřeme na talíř. Šikmo překrájené maso přijde nahoru. Příloha-krokety, hranolky.
Fotky receptu Staropražská panenka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!