Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Šťavnatá pečeně se zeleninou:
600 g zadního hovězího
| sůl a mletý pepř
| 3 lžíce oleje
| 50 g slaniny
| 1 cibule
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 1/2 citronu, bez kůry
| 1/4 malého celeru, na
| 6 kuliček celého pepře
| 6 kuliček nového koření
| 2 - 3 lžíce rajského protlaku
| 3 lžíce másla
| 2 - 3 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Šťavnatá pečeně se zeleninou:
Maso omyjeme, odblaníme, osolíme lehce opepříme. V kastrole rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme a vyjmeme. Do výpeku přidáme slaninu, nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme několik minut, přisypeme nakrájenou cibuli. Přidáme koření, rajčatový protlak, plátky citronu, promícháme a zalijeme trochou vody. Do základu vložíme maso a dusíme v troubě nebo na sporáku pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a necháme ji zchladnout. Měkké maso vyjmeme a uchováme teplé pod poklicí. Šťávu zahustíme jíškou, dobře rozmícháme, naředíme vodou, osolíme a na mírném ohni provaříme 20 minut. Nakonec šťávu přecedíme, chuť dotáhneme solí a citronovou šťávou a podáváme s plátky masa a vařenou kořenovou zeleninou a zdobené petrželkou.
Fotky receptu Šťavnatá pečeně se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!