1 kuře
| šťáva z 1 citronu
| 2 jablka
| 100 g slaniny
| 60 g másla
| 1 sklenička bílého vína
| 1 sklenička brandy
Postup přípravy receptu Šťavnaté kuřátko:
Nejprve musíme očistit a osušit kuře. Vytřít uvnitř šťávou a osolit a opepřit. Rozkrojit neoloupaná jablka v půli a vykrojit jadřince. Do každého důlku po jadřinci dát kostičku másla. Potřít jablka zbytkem šťávy. Vtlačit jednu polovinu slupkou napřed do kuřete. Dát dohromady dvě půlky jablka a vtlačit do kuřete. Poslední půlku vtlačit dovnitř slupkou ven. Dobře zajistit otvor (nejlépe zašít). Okořenit kuře zvenku a obalit v plátcích slaniny. Svázat kuřeti nohy, tak jako celé kuře ovázat kuchyňským motouzkem. Péct kuře v předem vytopené troubě na 190°C po 1 1/2 - 1 3/4 hodiny. Když je napůl upečené tak polít smíchaným vínem s brandy. Také polévat během pečení šťávou z kuřete. Odstranit motouzek a vyjmout jablka. Podávat celé kuře na míse obložené jablky a zelenou petrželkou. Vypečenou omáčkou polít kuře.
Fotky receptu Šťavnaté kuřátko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!