Vložil: | Ataner1 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![5.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.25/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.25/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Šťavnaté kuřecí řízky:
4 ks prsních řízků
| 100 g tence nakrátého česnekového boku
| sůl
| pepř
| strouhanka
| hladká mouka
| 1 ks vejce
| 150 ml mléka
| citron
Postup přípravy receptu Šťavnaté kuřecí řízky:
Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a velmi lehce (nejlépe přes mikrotenový sáček nebo přes folii) je naklepeme. Osolíme je po obou stranách a trochu i opepříme. Každý rozklepaný kuřecí plátek poklademe dvěma plátky česnekového boku a paličkou lehce přiklepneme plátek uzeného boku ke kuřecímu plátku. Pokud máme pocit, že nebude držet, můžeme si pomoci i párátkem, ale většinou to není třeba. Takto připravené kuřecí řízky obalujeme v trojobalu tj. v hladké mouce, vajíčku rozšlehaném v mléce s trochou soli a ve strouhance. Strouhanku po obou stranách řízku dobře přitiskneme a tím i zpevníme spojení masa a plátků česnekového boku. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci, a to těsně před podáváním. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. Před podáváním položíme na každý řízek plátek z dobře omytého citronu, můžeme dozdobit listy hlávkového salátu
Fotky receptu Šťavnaté kuřecí řízky:
Fotky vložil: Mangovka,hanina51,Nandiči,vocjan