Postup přípravy receptu Šťavnaté řízečky se zaklepaným kořením:
V misce smícháme 2 lžíce strouhanky se 2 lžičkami mleté hořčice a 1 lžičkou soli. Na větší prkénko nebo vál rozprostřeme 1/2 ochucené strouhanky, poklademe řízky a posypeme zbytkem strouhanky s kořením. Paličkou naklepáváme z obou stran (čím více strouhanky s kořením se nám podaří do masa zaklepat, tím jsou řízky lepší). Obalujeme v rozšlehaném a osoleném vejci (vejce rozšleháme jen mírně, mělo by se táhnout). Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran do růžova (zprvu rychle prudce z obou stran, potom pozvolna dopékáme).
Podáváme s bramborem nebo rýží a zeleninovou přílohou.
Fotky receptu Šťavnaté řízečky se zaklepaným kořením:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!