Použité suroviny receptu Šťavnaté rizoto s čočkou:
150 ml červené (nebo klasické čočky)
| 300 ml rýže parboiled
| 1 velká cibule
| Orientální koření od Vitany
| 1 menší pórek
| miska vařeného kuřecího masa
| 150 ml konzervovaného hrášku
| sójová omáčka
| worcester
| sůl
| vývar z kuřecího masa - množství pro uvaření rýže
Postup přípravy receptu Šťavnaté rizoto s čočkou:
Dáme uvařit čočku. V jiném hrnci na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Rýži propláchneme v teplé vodě a okapanou ji přisypeme ke smažící se cibuli, rýži chvilku restujeme, pak přidáme 2 lžičky Orientálního koření a zalijeme kuřecím vývarem, osolíme a vaříme do změknutí. Po uvaření smícháme rýži s čočkou dohromady. Na pánvi připravíme směs do rizota - nakrájený pórek orestujeme na oleji, přidáme vařené kuřecí maso a hrášek, pokapeme worcesterem a sójovkou (podle chuti), přisypeme 1 lžičku Orientál. koření, osolíme podle potřeby a podlijeme troškou vody. Podusíme do změknutí pórku. Hotovou směs přimícháme do rýže s čočkou.
Fotky receptu Šťavnaté rizoto s čočkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!