Použité suroviny receptu Šťavnaté vepřové řízky s lupínky:
600 g vepř. kýty
| 200 g angl. slaniny
| 200 ml vody /vývaru/
| 200 g párků
| 2 cibule
| pepř
| sůl
| na obalení strouhanka
| kukuřičné lupínky
| 3 vejce
Postup přípravy receptu Šťavnaté vepřové řízky s lupínky:
Rozdrcené kukuřičné lupínky smícháme se strouhankou. Směs použijeme na obalení.
Vepřovou kýtu /krkovici/ nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky obalíme nejdřív ve směsi lupínků a strouhanky. Pak je namočíme v rozšlehaných vajíčkách a ihned smažíme z obou stran v rozehřátém oleji.
Řízky naskládáme do pekáčku, navrstvíme cibuli nakrájenou na kolečka, párky na proužky a zakryjeme anglickou. Obrácené řízky podlijeme vodou nebo vývarem a dáme asi na dvacet minut do předehřáté trouby asi na 200 °C.
Obrácené řízky podáváme s dušenou rýží.
Fotky receptu Šťavnaté vepřové řízky s lupínky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!