Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Steak na černém pepři:
4 kusy steaků po 200 g
| 2 lžíce oleje
| 6 lžic celého černého pepře, drceného
| 40 g másla
| 3 lžíce konaku
| 60 ml bílého vína
| 125 ml ušlehané šlehačky (pevné a husté)
Postup přípravy receptu Steak na černém pepři:
Steaky po obou stranách potřeme olejem a obalíme je v drceném pepři. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a steaky osmahneme 2 - 4 minuty s každé strany. Délka smažení záleží na tom, jak propečený steak máme rádi. Přidáme konak a flambujeme. Pánev zapálíme zapalovačem (od pánve se držíme v bezpečné vzdálenosti a používáme pánev s nehořlavou rukojetí). Steaky vyndáme na horký talíř. Do pánve přilijeme víno a za stálého míchání povaříme asi 1 minutu. Přilijeme šlehačku a mícháme 1 - 2 minuty. Omáčku ochutíme a přelijeme přes steaky.
Fotky receptu Steak na černém pepři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!