Vložil: | saskijka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Steak na pivu:
120 ml piva 10°
| 2 dl oleje
| 400 g hovězí svíčkové /roštěné/
| 4 lžíce oliv. oleje
| sůl
| steakové koření
| příloha
| 3 lžíce másla
| 150 g kukuřice
| 400 g brambor
Postup přípravy receptu Steak na pivu:
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a předvaříme.
Hovězí silnější plátky roštěné či pravé svíčkové naložíme v oleji okořeněné steakovým kořením na 24 hodin.
Na másle orestujeme sladkou kondenzovanou kukuřici a po asi 5 minutách lehce osolíme. Na pánev nalijeme asi 4 polévkové lžíce olivového oleje. Rozpálíme a vložíme naložené plátky masa a opékáme po obou stranách po 3 minutách. Poté přilijeme asi ke dvěma steakům 1,2 dl piva a maso po obou stranách po dvou minutách dopékáme.
Poté maso vyjmeme a na rozpálenou pánev do směsi olivového oleje a piva vložíme na plátky nakrájené předvařené brambory, které opékáme do lehce zlatova.
Steak podáváme s restovanou kukuřicí a opékaným bramborem přelité vypečeným pivním výpekem.
Fotky receptu Steak na pivu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!