Postup přípravy receptu Steak na rozmarýnu:
Vepřové maso omyjeme, osušíme, pečlivě odblaníme a nakrájíme na čtyři stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso ořízneme dokulata a obalíme v lístečcích čerstvého rozmarýnu.
Na pánvi rozpálíme tuk a vložíme do něj plátky masa. Opékáme je prudce po každé straně asi 5 minut. Hotové vyjmeme z oleje a položíme na předem nahřáté talíře. Správně připravený steak poznáme podle toho, že uvnitř je růžový a šťavnatý a na povrchu má jemnou kůrčičku.
Olej, na kterém jsme opékali maso, už nepoužijeme. Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme vývar z kostky masoxu, dochutíme solí nebo mletým pepřem a vše krátce povaříme. šťávu pak nalijeme na teplé steaky.
Jako přílohu podáváme vařené nebo opečené brambory a ozdobíme snítkou petrželky, plátky okurku, čtvrtkami rajského jablíčka a proužky zelené kapie.