Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Steak s omáčkou z kozího sýra:
4 po 200 g steaky jihoamerické svíčkové
| 1 kg neloupaných nových brambor, omytých a nakrájených na měsíčky
| 5 lžic olivového oleje
| 2 lžičky čerstvého tymiánu
| 140 g krémového kozího sýra
| 3 lžíce zakysané smetany
| lžíce osušených a podrcených kuliček zeleného pepře
| 2 hrsti řeřichy nebo rokety
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Steak s omáčkou z kozího sýra:
Předehřejeme si troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160 °C. Rozkrájené brambory položíme na plech, pokapeme je 3 lžícemi oleje a posypeme tymiánem. Pečeme 35 – 45 minut, dokud nejsou na povrchu hnědé a uprostřed měkké. Během pečení je jednou obrátíme.
Čtvrt hodiny předtím, než vyndáme brambory z trouby, smícháme kozí sýr, se zakysanou smetanou a vše rozetřeme dohromady pomocí vidličky. Vzniklou krémovou směs můžeme krátce prohřát v mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku. Osolíme a opepříme ji, přidáme zrnka zeleného pepře a dobře promícháme.
Na velkém plameni rozpálíme silnostěnnou pánev, ideálně grilovaní. Steaky opepřete a opékejte po každé straně dvě minuty, pokud je chcete mít krvavé, nebo čtyři minuty, jestli je máte raději propečené. Podle chuti dosolte a dopepřete. Na talíř dejte na každý steak trochu omáčky a případně dozdobte bylinkami.
Fotky receptu Steak s omáčkou z kozího sýra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!