Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Steak z pravé telecí svíčkové s hříbkovým přelivem:
4 steaky ze svíčkové nebo telecí kýty (4 x 200g)
| sůl, mletý bílý pepř
| 2 lžíce olivového oleje
| lžíci másla
| 0,5 dcl bílého víno
| 5 pěkných pravých hříbků (na omáčku)
| 250 ml šlehačka 33% (na omáčku)
| šalotka nebo 1 malá cibulka (na omáčku)
| sůl (na omáčku)
| lžíce másla (na omáčku)
Postup přípravy receptu Steak z pravé telecí svíčkové s hříbkovým přelivem:
Nakrájíme steaky ze svíčkové, pouze klouby prstů poťukáme, z kýty posekáme lehce nožem a opepříme. Olej rozpálíme a vložíme steaky a necháme opékat.
Mezitím si nakrájíme nadrobno šalotku a zpěníme ji na másle, řídáme na plátky nakrájené hříbky a dusíme. Zatím co nám vůně hříbků dráždí chřípí otočíme steaky nadruhou stranu a opečenou osolíme. Pečeme dále cca dalších 5 minut. Maso se peče a z hříbků se zatím odpařila voda, krásně to voní. V tom okamžiku přilejeme smetanu, osolíme a zavaříme do zhoustnutí.
Před dopečením masíčka přidáme do pánve máslíčko, maso opět otočíme a i druhou stranu osolíme. Hotové maso dáme na předehřáté talíře. Výpek z masa zastříkneme vínem, necháme odvařit a přidáme k omáčce z hříbků.
Omáčku necháme ještě chvíli zahoustnout a poté přelijeme přes připravené masíčko. Jako přílohu zvolíme různě upravené brambory nebo rýži a čerstvou zeleninu.
Fotky receptu Steak z pravé telecí svíčkové s hříbkovým přelivem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!