Postup přípravy receptu Steakové topinky:
Cibuli rozkrájíme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme. Na lžíci rozehřátého sádla podusíme cibuli do zlatavé barvy, přidáme k ní prolisovaný česnek a za stálého míchání osmahneme. Směs zasypeme kořením a osolíme.
Na jiné pánvi necháme rozpustit sádlo a opečeme na něm plátky chleba, vždy jen po jedné straně. Na opečenou stranu chleba naneseme připravenou cibulovou směs, poklademe jedním až dvěma plátky sýra a pod pokličkou na pánvičce necháme sýr zapéci.
Topinky podáváme ihned, obložené čerstvou sezónní zeleninou.
Poznámka:
Chleby je jednodušší opéci z jedné strany v troubě na plechu potřeném sádlem, poté na opečenou stranu nanést cibulovou směs, zakrýt plátky sýra a v troubě nechat i sýr zapéci. Jenomže se vám zrovna nesmí rozbít trouba jako nám. Protože už jsme měli s mamkou vše nachystané, volili jsme přípravu dle varianty, kterou jsem výše popsal.