Vložil: | Veronine |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Steaky na medu:
4 pláky hovězí svíčkové (600 g)
| sůl
| mletá paprika
| drcený barevný pepř nebo 2 lžíce steakového koření
| 100 g hlívy ústřičné
| 100 g žampionů
| 2 chilli papričky
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce chilli pasty
| 2 lžíce medu
| 100 ml vývaru
| 2 lžíce oleje
| 1/2 citronu
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Steaky na medu:
Očištěné plátky masa osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a drceným pepřem nebo do nich vetřeme steakové koření. Necháme v chladu krátce odležet. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa po obou stranách opečeme. Vyndáme je a uchováme v teple. Chceme-li mít steaky více propečené, dáme je rozehřáté do trouby nebo pod gril. Hlívu a žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka a papričky nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo a houby na něm krátce orestujeme. K houbám přidáme nakrájené chilli papričky, chilli pastu, med a šťávu z půlky citronu. Promícháme a zalijeme vývarem. Směs na mírném ohni vaříme 5 minut. Podle chuti opepříme. Medovou omáčkou přelijeme steaky. Vhodnou přílohou jsou brambory.
Fotky receptu Steaky na medu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!