Postup přípravy receptu Steaky s jablky:
Bílé víno nalijeme do kastrůlku a necháme ho na malém plameni zredukovat na polovinu. Do něj pak přidáme med, osolíme, opepříme a krátce provaříme. Marinádu necháme úplně vychladnout a pak do ní vložíme nakrájené, osolené a opepřené plátky svíčkové a necháme je asi hodinu marinovat. Jablka rozkrájíme na osminky. Plátky anglické slaniny rozpůlíme, opečeme na pánvi a vyndáme na talířek. Do výpeku dáme jablka, krátce je orestujeme, podlijeme jablečným džusem a asi 5 minut povaříme. Plátky masa vyjmeme z marinády, lehce je osušíme a opečeme po obou stranách na oleji. Výpek z masa zaprášíme moukou, orestujeme, přilijeme zakysanou smetanu a krátce povaříme. Přidáme podušená jablka a vše prohřejeme. Jablka rozdělíme na talíře, položíme na ně plátky masa a ozdobíme anglickou slaninou a listy hlávkového salátu. Jako přílohu podáváme zeleninový salát.