Postup přípravy receptu Steaky s opečenými brambory:
Ledový salát očistíme, omyjeme a natrháme na sousta. Zeleninu očistíme, omyjeme, papriky nakrájíme na proužky, okurku na kousky a jarní cibulky na kolečka. Vše promícháme. Na dresink spojíme olivový olej, ocet, hořčici, sůl a pepř. Brambory omyjeme, podélně je nakrájíme na čtvrtky a v dostatečném množství oleje je opečeme dokřupava. Na másle opečeme z každé strany 4 minuty hovězí steaky a teprve potom je osolíme a opepříme. Brambory z oleje vyjmeme na kuchňskou utěrku, necháme z nich okapat tuk a pak je okořeníme. Se steaky a bramborami servírujeme zároveň zeleninu s dresinkem. Brambory můžeme ještě omastit bylinkovým máslem a ozdobit lístečky petrželky. Brambory lze také asi 40 minut péct nasucho v troubě při 200 stupních Celsia.