Postup přípravy receptu Stehýnka v citronové marinádě:
Marináda: česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do misky. Přidáme lístečky tymiánu, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. Kuřecí stehýnka očistíme. Potřeme je marinádou a asi na 2 hodiny uložíme do chladna. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Rozložíme je do pekáčku, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Citron omyjeme a nařežeme na plátky. Olivy necháme na sítku okapat a pak je nasekáme. Do pekáčku na brambory položíme kuřecí stehýnka, přidáme plátky citronu, olivy a mandle. Vše podlijeme marinádou, vložíme do trouby a při 190 stupních Celsia pečeme asi 50 minut. Během pečení přeléváme kuře i brambory výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Pečená stehýnka podáváme posypaná čerstvými bylinkami.