Použité suroviny receptu Štěpánská kachna s jablky:
1 kachna
| 2 lístky bobkový list
| 4 stroužky česnek
| 3 dl červené víno
| 2 dl vývar zeleninový
| dle chuti: tymián a nové koření
| nádivka:
| 1 balíček sušené švestky
| 3 ks jablka
Postup přípravy receptu Štěpánská kachna s jablky:
Kachnu dobře očistíme, omyjeme a nasolíme dobře i z vnitřní srtany. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Asi půlku jednoho jablka si necháme na dozdobení a zbytkem naplníme spolu s půlkou sušených švestek, vnitřek kachny.
Dáme na pekáč, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme zbytek sušených švestek, na tenké plátky nakrájený česnek a koření. Vložíme do trouby a pečeme z obou stran až je maso měkké. Postupně lžící odebíráme vypečený tuk z kachny. Po celou dobu pečení kachnu přeléváme výpekem.
Na pánvi na odebraném tuku z obou stran osmažíme zbylé plátky jablek a spolu s rozvařenými švestkami, jimi dozdobíme dozlatova upečenou kachnu. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Štěpánská kachna s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!