Postup přípravy receptu Stortelli se zapékanou zeleninou:
Troubu rozpálíme na 200°C. Rajčata vložíme do vroucí vody, po 30 minutách je vyjmeme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Rovněž nakrájíme lilek, cibule, cuketu a papriky a společně s rajčaty nasypeme do pekáčku. Okořeníme a pokameme dvěmi lžícemi oleje. Pekáčkem mírně zatřeseme, aby se zelenina rovnoměrně obalila v oleji, a poté ji pečeme 40 minut. Smícháme dohromady zbytek oleje, česnek a bazalku. Stortelli uvaříme v osolené vodě al dente (na skus) a slijeme. Uvařené těstoviny promícháme se zálivkou z bazalky, rozdělíme je do čtyř předehřátých talířů a navrch přidáme zapékanou zeleninu. Nakonec posypeme parmazánem.