Kuřecí čtvrtky překrojíme na horní a spodní stehno, osolíme a opepříme. Do vyšší pánve nebo kastrolu dáme trochu oleje s kouskem másla a opečeme kousky kuřete dozlatova. Pak přidáme mrkev pokrájenou na kolečka, papriku na proužky, okapané žampiony a krátce vše orestujeme. Pak posypeme tymiánem a ještě krátce osmahneme. Nakonec přidáme konzervu krájených rajčat i se šťávou a kostku bujonu. Pokud je tekutiny málo, podlejeme ještě vodou tak, aby kousky kuřete byly téměř ponořené a dusíme do měkka. Nakonec omáčku lehce zahustíme (já používám instantní jíšku) a podle potřeby dosolíme. Podáváme s těstovinami, ale můžeme i s hranolkami, rýží nebo s kuskusem.
Fotky receptu Středomořské kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!