Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Středomořské špagety:
150 g špaget
| 1 lžíci olivového oleje
| 250 g třešňových (nebo malých pevných) rajčátek
| 1 velký stroužek česneku, jemně rozdrcený
| 50 g lístků rokety
| trochu bazalky
| 130 g mozzarelly, nastrouhané nebo nakrájené na kousky
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Středomořské špagety:
1. Špagety můžete před vařením přelomit napůl, budou se pak lépe jíst. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a dejte do ní špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte a hrnec vytřete kuchyňským papírem.
2. V tomtéž hrnci rozehřejte olej, vsypte rajčata, česnek, roketu a bazalku. Osolte, opepřete a promíchávejte, aby lístky zavadly a rajčata se začala scvrkávat – trvá to jen pár minut.
3. Špagety vraťte do hrnce a posypte je sýrem. Dejte na střední oheň a všechno opatrně promíchejte vidličkami. Jakmile jsou těstoviny horké a sýr se začne rozpouštět, dochuťte pokrm solí a pepřem a promíchejte. Podávejte ihned, aby sýr nedostal šanci zgumovatět.
Fotky receptu Středomořské špagety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!