Vložil: | delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Středomořský koláč:
2 lžíce olivového oleje
| 2 velké červené cibule, tence pokrájené
| 1 lžíce balzamikového octa
| 12 černých oliv
| 2 červené papriky (vyberte srdcovitý, zužující se tvar, pokud je to možné)
| 200 g listového těsta
| 150-200g kozího sýra
| 250 g cherry rajčat
| pár lístků bazalky a oregana
Postup přípravy receptu Středomořský koláč:
Rozpalte větší pánev, vlijte olej a šest až sedm minut na něm opékejte cibuli. Měla by změknout a lehce se zabarvit. Pak přilijte balzamikový ocet a lžíci vody. Povařte dvě až tři minuty. Olivy nahrubo nasekejte a přihoďte k cibuli, promíchejte a odstavte z ohně. Nechte vychladnout.
Papriky přepulte, zbavte je semen i osemení a dejte je pod gril slupkou nahoru. Grilujte, dokud není slupka spálená. Potom je vyndejte, a až vychladnou, oloupejte slupku.
Troubu předehřejte na 180 °C. Těstem vyložte hlubší kulatý plech nebo jakoukoli jinou formu (ideálně o průměru 23 až 24 centimetrů), překryjte pečicím papírem, zatižte fazolemi a pečte deset minut. Pak odstraňte fazole i papír a pečte dalších pět minut, dokud těsto nezezlátne a nezačne křupat.
Cibulovou směs dejte na těsto. Položte na něj poloviny paprik tak, aby vytvořily růžici, tedy užším koncem do středu a vydlabanou částí nahoru, nebo jednoduše za sebe. Do paprik vložte pokrájený kozí sýr a mezi ně celá cherry rajčata. Pečte dvacet až pětadvacet minut, aby sýr lehce zezlátl. Ozdobte bylinnými lístky. Servírujte teplé nebo vlahé.
Fotky receptu Středomořský koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!