Použité suroviny receptu Středomořský vaječný salát se sušenými rajčaty:
100 g angl. slaniny /plátky/
| 4 hrsti mladého špenátu
| 4 vejce natvrdo
| 1 lžíce balzamikového octa
| 8 sušených rajčat
| 1 lžíce oleje z rajčat
| 2 lžíce majonézy
| sůl a bílý pepř
| piniové oříšky
Postup přípravy receptu Středomořský vaječný salát se sušenými rajčaty:
Uvařená vejce nakrájejte na kolečka. Plátky slaniny rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do předehřáté trouby na 180° C a pečte asi 6 minut dokřupava. Pak slaninu přendejte na papírový ubrousek, který odsaje tuk. Poté plátky rozlomte na kousky. Špenát i sušená rajčata nakrájejte na kousky.
Všechny suroviny zlehka promíchejte a přelijte zálivkou připravenou z balzamikového octa, oleje ze sušených rajčat (nebo olivového), majonézy, soli a pepře. Salát posypte navrchu oříšky např. piniovými.
Fotky receptu Středomořský vaječný salát se sušenými rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!