300 g másla
| 250 g práškového cukru
| 125 g škrobové moučky
| 3/16 l mléka
| špetka soli
| strouhaná kůra z 1 citronu
| 500 g hladké mouky
| čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Stříkané linecké pečivo:
Máslo, cukr a škrobovou moučku utřeme, ale ne do pěny. Přidáme 1/8 l mléka (malá sběračka), zamícháme a přidáme sůl, citronovou kůru a prosátou mouku. Vypracujeme těsto. Zbylé mléko dáme, jen kdyby bylo těsto moc husté na stříkání. Troubu předehřejeme na 190°C. Cukrářským sáčkem s hvězdicovým tvořítkem stříkáme na plech na pečící papír různé tvary. Pečeme 10 - 12 minut. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a téměř vychladlé linecké pečivo v ní částečně namočíme.