Vložil: | Hella |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Stroganof:
60 dkg hovězí svíčkové
| 2 ks velké cubule
| 30 dkg žampionů
| kousek másla
| 1 kelímek zakysané smetany
| 2 ks menší kyselé okurky
| 2 dl hovězího vývarů nebo z kostky masoxu
| 1 lžíce mouky
| 1 lžíce hořčice
| 1 lžíce cukru
| 1 lžíce citron.šťávy
| pepř,sůl
Postup přípravy receptu Stroganof:
Nejdříve si připravíme hořčičnou směs: smícháme hořčici, cukr, sůl a trochu horké vody - necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si nakrájíme nahrubo cibuli, žampiony na plátky. Maso nakrájíme na hranolky a na másle opečeme ze všech stran. Do kastrolu dáme kousek másla a opečeme cibuli a žampiony, přidáme mouku, mícháme a nakonec zalejeme vývarem. Vaříme asi 10 minut. Pak přidáme hořčičnou směs, citron, šťávu, přisolíme podle chuti. Přidáme maso a jemně nakrájené okurky, necháme prohřát. Mimo plotýnku pak zamícháme smetanu. Stroganof podáváme s rýží.
Fotky receptu Stroganof:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!