4 hovězí plátky po 100 g
| špetka soli
| asi 150 g sterilované směsi hub
| trochu čerstvých bylinek (šalvěj, bazalka, rpzmarýn, pažitka, nať jarní cibulky apod.)
| na obalení hladkou mouku
| 3 lžíce sádla a oleje
| 1 velká cibule
| 1 lžíce másla
| 125 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Šumavské závitky:
Plátky masa naklepeme a osolíme. Na každý plátek dáme čtvrtinu nakrájených hub a svineme. Závitky spíchneme jehlou a obalíme ve směsi nadrobno nasekaných bylinek a mouky. Na sádle nebo na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme závitky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme a dusíme doměkka. Nakonec omáčku zjemníme máslem, přidáme zakysanou smetanu a jen prohřejeme. Podáváme s knedlíky.
Fotky receptu Šumavské závitky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!