1 kg šunkové pečeně s kůží
| dle chuti: sůl a pepř
| několik hřebíčků
| 2 bobkové listy
| 1/4 l vývaru
| 250 ml smetany
| 2 lžíce rajského protlaku
| dle potřeby: zahušťovač omáček
Postup přípravy receptu Šunková pečeně s kůrkou:
1. Troubu předehřejeme na 160 °C. Šunkovou pečeni omyjeme a dobře osušíme. Kůži nařízneme do kosočtverců. Pečeni osolíme, opepříme a prošpikujeme hřebíčkem.
2. Maso položíme kůží nahoru na grilovací rošty a podložíme miskou na odkapávání tuku. Navrch dáme bobkový list a pečeme asi 90 min.
3. Posledních 20 min. kůži potíráme studenou o vodou a teplotu pečení zvýšíme na 210 °C. Před nakrojením necháme pečeni chvilku odpočinout.
4. Vypečenou šťávu zbavíme tuku a povaříme s vývarem. Přidáme smetanu a omáčku necháme trochu svařit. Ochutíme solí, pepřem a rajským protlakem. Podle chuti zahustíme.
Fotky receptu Šunková pečeně s kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!