2 hrnky rýže
| 1 cibule
| 100 g šunky
| 20 g másla
| 1 konzervu sterilovaného hrášku
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Šunková rýže:
Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na másle. Během smažení cibule nakrájíme šunku na drobné kostičky. Pak přidáme šunku k zpěněné cibuli a krátce ji osmahneme. Poté propláchneme rýži studenou vodou a spaříme. Vařící vodou z rychlovarné konvice a přidáme ji k šunce s cibulkou a opět krátce osmahneme. Ještě zalijeme 3 a půl hrnky vody, přidáme. Sterilovaný hrách i s nálevem a teprve nyní dosolíme. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni, než se voda odpaří na úroveň rýže. Necháme 10 minut dojít, zbylá voda se vstřebá a rýže se nepřipálí.
Fotky receptu Šunková rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!