základ:
| 250 g máslových sušenek
| 150 g másla
| ozdoba:
| 5 plátků bílé želatiny
| 250 g smetanového tvarohu
| 250 g žervé
| 75 g medu
| 1 lžička skořice
| 200 ml whiskového likéru nebo 200 g sladkého kokosového krému
| 250 g smetany
| 1 lžíce kakaa
| 70 g tenkých tabulek čokolády
Postup přípravy receptu Sušenkový medový dort:
Příprava cca 35 minut, chlazení cca 2 1/2 hodiny.
Sušenky vložíme do sáčku a válečkem je rozdrtíme. Dno rozvírací formy vyložíme pečícím papírem. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Máslo rozpustíme, nalijeme je do mísy na rozdrobené sušenky a směs důkladně prohněteme. Směs rozprostřeme na dno formy a na 30 minut uložíme do chladu. Smícháme tvaroh, žervé, med, skořici a likér. Při mírné teplotě rozpustíme nevymačkanou želatinu a opatrně ji zamícháme do tvarohové směsi. Přikryjeme a uložíme do chladu. Smetanu ušleháme dopevna. Až začne směs želírovat, opatrně do ní zapracujeme šlehačku. Základ dortu potřeme krémem a uložíme asi na 2 hodiny do chladu. Povrch dortu posypeme kakaem a na boky přilepíme tabulky čokolády.
Fotky receptu Sušenkový medový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!