4 roštěnky po 120 -150 g
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| 2 lžíce oleje
| 1 cibule
| 1 lžička sladké mleté papriky
| 250 ml vývar z kostky
| 2-3 lžíce rajčatového protlaku
| 750 g brambor
| 1 lžice hladké mouky
| 4 sterilované okurky na podávání
Postup přípravy receptu Švábské roštěnky:
Nakrájené roštěnky po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji je po obou stranách zprudka opečeme. Roštěnky vyjmeme a na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme mletou papriku, ihned trochu podlijeme vývarem a po přídání rajčatového protlaku promícháme. Přidáme roštěnky, znovu podlijeme troškou vývaru a přikryté dusíme. Během dušení roštěnky obracíme a podle potřeby podléváme. K poloměkkým roštěnkám přidáme na kostky nakrájené brambory a dále dusíme. Ke konci dušení zahustíme moukou rozmíchanou ve zbytku vývaru nebo v troše vody. Ozdobíme nakrájenou okurkou do vějířku.
Fotky receptu Švábské roštěnky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!