Postup přípravy receptu Svatební hrnec:
Na kousky nakrájené kuře vložíme do vroucího oleje a opékáme do zlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou cili a také ji opečeme, přidáme víno a vodu tak, aby byly kousky kuřete pokryty a necháme dusit. V připraveném hrnci nebo hmoždíři roztlučeme mandle, muškátový oříšek a smícháme je s rozdrobeným chlebem, šafránem, paprikou a přidáme do hrnce ke kuřeti. Necháme vařit, aby bylo maso úplně měkké. Mezitím si připravíme rozšlehaná vajíčka, strouhanku, petrželku a na kostičky nakrájenou šunku a uválíme z nich kuličky, které osmahneme na oleji. Z lisovaného česneku, nadrobno nakrájené cibule a rajčete připravíme hrubou salsu, kterou společně s opečenými kuličkami vložíme ke kuřeti a deset minut povaříme. Podáváme v kameninovém džbánu, ze kterého nabíráme jídlo naběračkou do hlubokých talířů.