Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Sváteční domácí paštika:
2-3 lžíce másla
| 1 menší cibule
| 250 g masa ze zvěřiny bez kostí
| 250 g vepřového masa bez kůže a kostí
| špetka soli
| 1 lžička koření divočina
| 100 g drůbežích jater
| 1 žemle
| 100 ml smetany
| 1-2 vejce
| 150 g libové anglické slaniny
| 100 g žampionů
| na vymazání tuk
| na podávání trochu brusinek, mandlí, vlašských ořechů a sušeného ovoce
Postup přípravy receptu Sváteční domácí paštika:
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, oskořeníme a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Maso po vychladnutí spolu s játry umeleme, přidáme žemli namočenou ve smetaně, rozšlehaná vejce a promícháme. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nesekané žampiony a zlehka promícháme. Formu vyložíme alobalem, vymažeme tukem a naplníme připravenou směsí. Pak ji uzavřeme a vložíme do pekáčku naplněného vodou tak, aby sahala do třetiny formy. Pačtiku vložíme do mírně předehřáté trouby a při teplotě 80-85 stupňů necháme asi 30 minut zvolna táhnout. Po vychladnutí vyklopíme a dozdobíme brusinkami nebo mandlemi dle uvážení.
Fotky receptu Sváteční domácí paštika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!