Vložil: | radio11 |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 32 |
|
|
Použité suroviny receptu Sváteční masový pekáč s více druhy masa:
300 g hehněčí kýty
| 300 g hov. roštěnek
| 300 g vepř. plece
| 5 bobk. listů
| 2 póry
| 7,5 dl zelenin. vývaru
| sádlo
| 250 g mrkve
| 15 nových koření
| 3 str. česneku
| sůl a pepř
| 15 pepřů
| 750 g brambor
| pažitka
Postup přípravy receptu Sváteční masový pekáč s více druhy masa:
Všechno maso nakrájíme na kostky. Pórek si nakrájíme na kolečka a mrkev také.
Vývar si svaříme s mletým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, prolisovaným česnekem a osolíme.
Vymastíme si pekáč sádlem a poklademe do něj polovinu nakrájeného masa. Na maso naklademe pórek, na něj mrkev a nakonec druhou půlku masové směsi. Scedíme si vývar a přelijeme jím maso v pekáči.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a zpočátku pečeme přikryté zhruba 1,5 hodinu. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na plátky.
Po 1,5 hodině pekáč s masem vytáhneme a poklademe na něj plátky brambor. Osolíme, opepříme a vložíme zpátky do trouby. Nepřikryté zapékáme ještě asi hodinu.
Podáváme posypané sekanou pažitkou.
Fotky receptu Sváteční masový pekáč s více druhy masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!