Postup přípravy receptu Sváteční růžičková kapusta ke zvěřině:
Pomocí malého nože nakrojit X na spodu kaštanu. V kastrole přivést vodu do varu a vložit do ní kaštany. Vařit asi 8 min. sundat z ohně a děrovanou naběračkou vyjmout několik kaštanů. Podržet jeden v utěrce, oloupat venkovní skořápku a potom vnitřní slupku. Oloupat tak ostatní kaštany.
Do stejného vypláchnutého kastrolu dát mléko, kaštany a dostatečně vody, aby byly ponořeny. Vařit je po 12 min. do měkka. Slít a dát stranou.
Očistit kapusty, ale dávat pozor, aby se nerozpadly. Nožíkem nakrojit na spodku malé x (tak se vaří stejnoměrně).
Na velké pánvi rozehřát máslo, přidat šalotku a usmažit ji po 1-2 min. do změknutí. Přidat kapusty a víno nebo vodu. Přikrýt a dusit po 6-8 min., sem tam zamíchat a je-li nutné, přilít trochu víc vody.
Přidat dušené kaštany a jemně vše promíchat. Přikrýt a dusit dalších 3-5 min.