Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 21.02. 2025
Dnes má svátek Lenka
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sváteční svíčková a la Cimrman

fotka Sváteční svíčková a la Cimrman
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Sváteční svíčková a la Cimrman:

3/4 kg svíčkové nebo hovězího na steaky  | 2 lžičky drceného hořčičného semínka  | 1 lžíce mouky  | 0,5 dl vody  | 2 cibule nakrájené na kolečka  | 4 dkg másla  | 2 lžíce rostlinného oleje  | 30 dkg žampionů nakrájených na plátky  | 1 stroužek česneku  | 3 dl hovězího vývaru  | 3 dl zakysané smetany  | 5 dkg sušených švestek bez pecek  | 0,5 dl valašské slivovice s medem  | 2 hrstky sekané zelené petrželky  | špetka soli  | podle chuti cayenský pepř

Postup přípravy receptu Sváteční svíčková a la Cimrman:

Maso nakrájejte ostrým nožem na proužky asi 5 mm silné. V misce smíchejte hořčičné semínko, sůl a mouku s vodou. Nakrájejte sušené švestky nadrobno a zalijte slivovicí. Ve velké pánvi osmahněte cibuli na másle až zesklovatí. Přidejte česnek a žampiony a smažte asi 5 min než houby začnou pomalu zlátnout. Směs poté vložte do cedníku a nechte odkapat přebytečný tuk.

V pánvi rozehřejte olej, vložte do něj maso a za občasného protřepávání asi 3 min. opékejte maso dohněda. Přilijte vývar a nechte prudčeji vyvařit, až zbude jen třetina původního množství. Přidejte žampiony a promíchejte s masem. Přilijte hořčičnou směs a míchejte, dokud nezhoustne. Poté přimíchejte macerované švestkové kousky a na závěr, když teplota mírně klesne, přidejte smetanu. Podle chuti dosolte a opepřete. Servírujte na předehřátém talíři, ozdobené petrželkou.

Jako přílohu k této sváteční svíčkové Cimrman zásadně volil bramborový kugelis, což je ruská obdoba našich bramborových placiček.

Volba nápoje zůstává ponechána na zralé úvaze hostitele či hostitelky. Za knížete Stroganova byla volba jasná i bez Cimrmanova doporučení.

Přeji dobrou chuť.


Fotky receptu Sváteční svíčková a la Cimrman:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Sváteční svíčková a la Cimrman
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !