Použité suroviny receptu Švédské kuličky ve smetanové omáčce:
450g libového vepřového masa, mletého
| 1 cibule, jemně nasekaná
| 1 žloutek
| 3 snítky kopru, jemně nasekané
| 1 lžíce rostlinného oleje na opékání
| 3-4 lžíce zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Švédské kuličky ve smetanové omáčce:
1. V míse důkladně promíchejte mleté vepřové maso, cibuli, žloutek a polovinu kopru; podle potřeby osolte a opepřete. Trochu si namočte ruce a ze směsi vytvarujte dvanáct kuliček zhruba o velikosti golfového míčku.
2. Olej rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi a kuličky na něm za častého otáčení opečte ze všech stran dozlatova; zabere to asi dvanáct až patnáct minut. Zbylý nasekaný kopr vmíchejte do zakysané smetany a přelijte na pánvi přes opečené kuličky. Podávejte nejlépe se šťouchanými bramborami nebo těstovinami – ideální jsou tagliatelle.
Fotky receptu Švédské kuličky ve smetanové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!