Postup přípravy receptu Švédské roštěnky:
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu a osmažíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme ke slanině a necháme jen zpěnit. Nakrájené roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme a vložíme do kastrolu se zpěněnou cibulí.
Můžeme na několika místech naříznout okraje.
Krátce po obou stranách osmahneme, podlijeme horkou vodou, přidáme 3-4 lžičky francouzské hořčice, lžičku kaparů a dusíme do měkka.
Občas obrátíme a podle potřeby dolijeme vodou. Měkké roštěnky vyjmeme, přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou, zamícháme a povaříme, aby se ztratila chuť syrové mouky.
Hotovou omáčku dosolíme a přelijeme přes roštěnky.
Podáváme s houskovým knedlíkem