Použité suroviny receptu Švédské vánoční perníčky:
3 dcl medu
| 4 dkg cukru
| 1,5 lžíce zázvoru
| 1,5 lžíce skořice
| 1 lžíce ml. hřebíčku
| 350 g másla nebo tuku
| 3 dcl šlehačky
| 1 lžíce pr. do peč.
| 1,5 kg hl. mouky
Postup přípravy receptu Švédské vánoční perníčky:
Med s cukrem, kořením a margarínem dobře promícháme. Šlehačku přidáváme po částech do třeného těsta.
Prášek do pečiva rozpustíme v trošce vody a přidáme 3/4 mouky. Vše dobře promícháme. Těsto přikryjeme a necháme přes noc "odpočinout".
Pak přidáme zbytek mouky a celkem tuhé těsto vyválíme dotenka. Vykrajujeme srdíčka, hvězdičky, apod. Pečeme v troubě při teplotě 175-200 stupňů.
Švédské vánoční perníčky necháme vychladnout na plechu a ozdobíme je bílou polevou.