400 g hovězího masa
| 200 g brambor
| 40 g slaniny
| 2 vejce
| 100 g strouhanky
| sůl
| pepř
| 150 g tuku
Postup přípravy receptu Švédské závitky:
Maso omyjeme a umeleme společně s předem uvařenými a oloupanými brambory. Do směsi přidáme vejce, 50 g navlhčené strouhanky, osolíme, opepříme a vypracujeme tuhé těsto. Lžící vykrajujeme kousky masa (asi 8 kousků) a pokládáme na prkénko posypané strouhanou houskou. Pak vytvoříme z těsta placičky. Ze slaniny nakrájíme 8 plátků. Na každou placičku položíme 1 plátek a maso zabalíme. Rozšleháme vejce a závitky v něm postupně namáčíme. Každý ihned obalíme ve zbylé strouhance a v rozehřátém tuku osmažíme.
Fotky receptu Švédské závitky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!