Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
![4.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.83/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Švédský hovězí salát :
200 g vařeného hovězího masa,
| 200 g vařených brambor,
| 200 g nakládané červené řepy (sklenice),
| 2 nakládané okurky,
| 1 jablko,
| 1 uzený sleď,
| 2 lžíce octa,
| sůl
| pepř
| lžička hořčice
| špetka cukru,
| 6 lžíce oleje,
| 1 lžíce kaparů
| petrželka, kopr,pažitka
| 2 vejce uvařená natvrdo
Postup přípravy receptu Švédský hovězí salát :
1. Maso nakrájíme na malé kostičky. Brambory oloupeme, červenou řepu a nakládané okurky dáme okapat. Omyjeme jablko, rozčtvrtíme je a odstraníme jádřinec. Vše nakrájíme na kostičky a pečlivě promícháme.
2. Uzené sledě nakrájíme na plátky a rozebereme na kousky zhruba velikosti sousta.
3. Rozšleháme ocet, sůl, pepř, hořčici, cukr a olej. Zálivkou připravený salát přelijeme. Opatrně vmícháme kapary a sledě.
4. Bylinky omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Z kopru si přitom ponecháme několik snítek celých. Salát posypeme bylinkami. Vejce oloupeme a nakrájíme na osminky. Salát ozdobíme vejcem a snítkami kopru.
Fotky receptu Švédský hovězí salát :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!