1 ks kuře
| 500 g švestek
| trochu pepře
| 4 lžíce koňaku
| 50 g másla
| 1 ks cibule
| trochu soli
| 2 ks karotky
| 4 šálky silného čaje
Postup přípravy receptu Švestkové kuřátko:
Den předem namočíme švestky do čaje ochuceného koňakem. Těsně před přípravou kuřete je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme. Asi polovinu švestek usekáme a naplníme jimi osolené a opepřené kuře. Otvor zašijeme, kuře vložíme do pekáčku, přidáme máslo, nakrájenou cibuli a karotku a dáme do trouby. Zapečeme, obložíme zbývajícími švestkami a dopečeme doměkka. Během pečení poléváme kuře vypečenou šťávou a podle potřeby i vodou. Švestkové kuřátko podáváme s rýží nebo různě upravenými brambory.
Fotky receptu Švestkové kuřátko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!